Penséer till helgen

DSC_4658.jpg

Svenskodlade penséer

Medan vi väntar på våra egna...

Vi väntar spänt på att våra egenodlade små ekopenséer ska blomma för fullt. Just nu har de första slagit ut och mer knoppar är på gång. 

Tills dess att våra egna blir stora och fina så vill vi gärna kunna erbjuda lite svenskodlade penséer. Imorgon finns alltså dessa skönheter att köpa i trädgårdsbutiken. Se mer av vad vi har i butiken just nu genom att klicka här.

DSC_4757.jpg

Varmt välkomna till oss nu helgen! 

Fredag: 14-18

Lördag: 10-15

Söndag: 10-15

Arbete på blomsteråkern

Arbete på blomsteråkern

Vår blomsteråker har inte odlats på rätt många år. Här har varit vall och hästhage sålänge jag kan minnas.. Så nu har vi en del att ta tag i. En jordanalys visade att det fanns en enorm brist på kalk. En sådan brist att ingenting tydligen skulle kunna växa/trivas här egentligen. Så nu har vi kalkat! Vi hoppas bara behöva göra det den här gången, och kanske en gång till. Att få igång den organiska aktiviteten i jorden känns viktigast av allt just nu. Lyckas vi bara odla jorden på ett hållbart sätt så kommer jorden att frigöra kalk på ett naturligt vis - hoppas vi. Vi ser fram emot att få liv i den här jorden och åkerbiten igen!

Read More

Tid för planering av lökar & knölar

DSC_3687.jpg

Tid för planering..

av lökar & knölar

Hej! Nu är det snart helg igen och imorgon öppnar vi upp trädgårdsbutiken för den här veckan! Den här veckan skulle vi vilja lyfta fram den fina sättpotatisen och sättlöken som vi har. Vi tror på ekologisk utsäde, helt och hållet! Ekologisk sättpotatis från Stubbetorp potatis, ekologisk sättlök (både gul & röd) från Nelson garden och så naturligtvis, ekologiska blom- krydd- & grönsaksfröer från Impecta!

Men alltså, varför ska allt vara ekologiskt..?

Vårt svar på detta är för att vi helt enkelt tror på det och bryr oss om det. Vi vill stötta ekologisk odlingskultur. Och vi vill sprida sorter som är tåliga, starka och naturligt motståndskraftiga. Sorter som är gjorda för att klara sig superbra utan gifter. Vi vill verkligen försöka undvika spridningen av gifter i naturen så gott vi bara kan. Så det här är vårt lilla ställningstagande. Hoppas ni förstår! ♡

DSC_3544.jpg

Vårt odlingskit från Stubbetorp potatis ser ut såhär! Här i lådan finns allt som behövs för att odla potatis, i princip. I lådan ingår även Stubbetorps KRAV-godkända trädgårdsgödsel. Med varje låda får man dessutom med ett litet papper med tips på hur du odlar din egen potatis! I lådan finns två potatissorter, en tidig och en sen. Här kommer en kort presentation av dem:

Charlotte är en prisbelönt potatis med jättefin smak och konsistens. De internationella kockarnas favoritpotatis, sägs det! En riktig delikatesspotatis. Charlotte är tidig, fast och lagringsduglig. En perfekt potatis, helt enkelt!

Yona är fast och mognar senare med rött skal och gult kött. Yona ger rikligt med potatis som är mycket lagringsdugliga. En mycket fin vinterpotatis.

DSC_3696.jpg
DSC_3706.jpg

Åh just det ja! Nu är påsken utflyttad och vi har faktiskt halva priset på påskliljor och pärlhyacinter! Passa på vettja, annars planterar vi ut alla plantorna själva. :-) Nu tycker jag vi lyfter fram odlingen igen! 

Ha en jättefint (snart) helg allihopa! ♡
önskar Lovisa

Vårtecken i Fiddekulla

DSC_3232.jpg

Nu har våren visat sig några dagar här i sydöstra Småland. Tänk, vad härliga och sköna tider vi trädgårdsälskare har framför oss! Mycket jobb och hårt trädgårdsarbete, visst. Men desto mer skönhet och massvis med egenodlat gott och vackert att njuta av, eller hur? Allting i trädgården är så värt att spendera tid på. Allting känns så meningsfullt.

Det blev ett litet varv i trädgården med kameran idag. Och ärligt talat, finns det något mer hoppingivande och lovande än snödroppar och krokusar på vår-vintern? Jag vill så gärna dela dessa bilder med er och hoppas att det kan skänka lite ro till er i en såhär lite smått förvirrande och omtumlande vår. :)

Ha det gott fina vänner!
önskar Lovisa