Nytt i butiken, handstickade barnmössor

Jordgubbsmössa, pumpamössa och blåbärsmössa

Jordgubbsmössa, pumpamössa och blåbärsmössa

Lagom till hösten och kylan har Cilla stickat söta (klassiska) barnmössor i form av jordgubbar, blåbär och pumpor! Själv hade jag en blåbärsmössa när jag var liten. Just dessa bärmössor känns tidlösa. De är verkligen alltid lika fina, oavsett mode, eller hur?

Nu finns det alltså ett litet lager med dessa i butiken. De kostar 120:- styck och kan eventuellt skickas på posten om någon skulle vara intresserad!

Pumpamössa, eller är det en morotsmössa? :-)

Pumpamössa, eller är det en morotsmössa? :-)

DSC_6171.jpg

Självbetjäningen öppen!

Självbetjäningen öppen!

Hej alla! Nu är vi tillbaka från vår lilla semesterledighet. Under semestern har vi gjutit nytt golv i trädgårdsbutiken, och firar det med att ha öppet med självbetjäning, från och med idag! 

Självbetjäningen är öppen alla dagar: kl 10-19

Vi har blommor och buketter från våra egna odlingar. Även lite grönsaker så som gurka, tomater, chili, vitlök och squash. Plantor finns utanför butiken. 

Read More

Erbjudande på alla tomatplantor

Erbjudande på alla tomatplantor

Nu till helgen (lördag-söndag 16-17 juni) har vi ett väldigt speciellt erbjudande på alla våra tomatplantor här i plantskolan!

Vi har massvis med roliga, vanliga, ovanliga, vackra, goda, tåliga sorter i alla färger och former. 

Priset ligger nu på 20 kr för en tomatplanta. (Ja, nu är det dags för dem att komma i jorden helt enkelt!)

Alla plantor är såklart odlade på ekologiskt vis här hos oss. (När det finns) så odlar vi från ekologiskt frö och alltid 'för hand' i ekologisk jord och vi närar alltid plantorna med ekologisk gödning. Inga gifter, ingen konstgödning.

Read More

Tid för planering av lökar & knölar

DSC_3687.jpg

Tid för planering..

av lökar & knölar

Hej! Nu är det snart helg igen och imorgon öppnar vi upp trädgårdsbutiken för den här veckan! Den här veckan skulle vi vilja lyfta fram den fina sättpotatisen och sättlöken som vi har. Vi tror på ekologisk utsäde, helt och hållet! Ekologisk sättpotatis från Stubbetorp potatis, ekologisk sättlök (både gul & röd) från Nelson garden och så naturligtvis, ekologiska blom- krydd- & grönsaksfröer från Impecta!

Men alltså, varför ska allt vara ekologiskt..?

Vårt svar på detta är för att vi helt enkelt tror på det och bryr oss om det. Vi vill stötta ekologisk odlingskultur. Och vi vill sprida sorter som är tåliga, starka och naturligt motståndskraftiga. Sorter som är gjorda för att klara sig superbra utan gifter. Vi vill verkligen försöka undvika spridningen av gifter i naturen så gott vi bara kan. Så det här är vårt lilla ställningstagande. Hoppas ni förstår! ♡

DSC_3544.jpg

Vårt odlingskit från Stubbetorp potatis ser ut såhär! Här i lådan finns allt som behövs för att odla potatis, i princip. I lådan ingår även Stubbetorps KRAV-godkända trädgårdsgödsel. Med varje låda får man dessutom med ett litet papper med tips på hur du odlar din egen potatis! I lådan finns två potatissorter, en tidig och en sen. Här kommer en kort presentation av dem:

Charlotte är en prisbelönt potatis med jättefin smak och konsistens. De internationella kockarnas favoritpotatis, sägs det! En riktig delikatesspotatis. Charlotte är tidig, fast och lagringsduglig. En perfekt potatis, helt enkelt!

Yona är fast och mognar senare med rött skal och gult kött. Yona ger rikligt med potatis som är mycket lagringsdugliga. En mycket fin vinterpotatis.

DSC_3696.jpg
DSC_3706.jpg

Åh just det ja! Nu är påsken utflyttad och vi har faktiskt halva priset på påskliljor och pärlhyacinter! Passa på vettja, annars planterar vi ut alla plantorna själva. :-) Nu tycker jag vi lyfter fram odlingen igen! 

Ha en jättefint (snart) helg allihopa! ♡
önskar Lovisa