Vi driver en småskalig snittblomsodling och vi vill göra det lätt för alla blomsterälskare att hitta de mest fantastiska snittblommorna som finns i säsong just nu - till alla tillfällen!

 
dsc_7261.jpg

Vår dröm

Vi drömmer om en blomsterodling som ska producera blommor till att smycka och sprida glädje i hem och liv. Vårt mål är att kunna erbjuda lokalodlade blommor i säsong och som har odlats på ett miljövänligt, hållbart, hantverksmässigt och humant vis.

DSC_5546.jpg

Vår odling

Vi odlar våra blommor själva från frö, rot, stickling och kvist. Varje planta i vår odling blir kärleksfullt behandlad med snälla händer.

Vi förkultiverar våra blommor i ekologisk jord utan konstgödning och tillsätter aldrig några kemiskt tillverkade och osäkra/giftiga preparat i våra odlingar - någonsin! Vi odlar med naturens egna medel så som hästgödsel.

För att undvika sjukdomar och skadedjur ser vi till att ge våra plantor gott om vatten och en god jord att växa i, rik på näring och mikroliv som gör plantorna naturligt starka och motståndskraftiga. Tack vare detta har vi helt enkelt inga behov av att tillsätta gifter i våra odlingar!

Sen tycker vi det är ok med ett litet tuggat blad på blomman ibland. Det visar att blomman har levt ett naturligt liv utomhus och giftfritt!

DSC_3304.jpg

Våra blommor

Vi odlar många olika sorters blommor, både vanliga och riktigt ovanliga sorter. Många blommor går inte att finna i en klassisk bukett men känns kanske igen från en trädgård eller park. Vi älskar att odla lite unika och ovanliga arter och sorter. På våren har vi exklusiva tulpaner, narcisser och ranunkler i alla färger. På hösten specialiserar vi oss på dahlior där vi här odlar ett hundratal olika sorter!

Vi säljer blommor till blomsterälskare av alla slag. Blommorna finns att hitta i vår egen gårdsbutik, och vi riktar oss huvudsakligen till privatpersoner men även i mindre mängd till caféer, hotell, florister och andra företag.

Vi jobbar även med brudpar som är ute efter lokal- & säsongsodlat till sitt bröllop! Hör av dig om du vill ha hållbara blommor i säsong på ditt bröllop!

DSC_7997.jpg

Blomsterbinderi & arrangemang

Vi binder buketter på beställning efter era önskemål. Vi använder oss av våra egna blommor och naturmaterial till hjälpmedel (bundna med naturbast bland annat).

Vi arbetar inte med stickmassa/Oasis utan använder hållbara alternativ som hönsnät och återanvändningsbara vattenbehållare mm.

DSC_0026.jpg

Lökar, knölar & testodling

Vi bedriver sedan hösten 2018 provodling av blomsterlök-, knöl & frö åt Nelson Garden. Ett viktigt arbete som vi är väldigt stolta över!

Mer om detta kommer snart.

DSC_0483.jpg

Här finns våra blommor

Våra blommor och buketter finns framförallt hos oss i vår egen trädgårdsbutik, under säsong (omkring mellan april-oktober)

Våra blommor finns även att köpa vid vissa tillfällen hos Cafe Mandeltårtan i Ronneby. Mer om detta kommer!

Ibland finns vi på olika marknader med våra blomster. Följ oss på sociala medier för att säkrast se var vi kommer vara/brukar vara.

DSC_9658.jpg

Självplock av blommor

Vid speciella datum och tillfällen fram till frosten (ca. början på oktober) så kan du själv gå runt bland våra blommor och plocka. Läs mer om självplock här

Video på tulpanskörd i april 2019

 
Tallriksstor /Dinnerplate/ Dahlia - 'Labyrinth'

Tallriksstor /Dinnerplate/ Dahlia - 'Labyrinth'

Vi säljer våra snittblommor på marknader under hösten

Vi säljer våra snittblommor på marknader under hösten

 

Under våren gör vi buketter och arrangemang av våra egenodlade tulpaner, narcisser och ranunkler med lite blandade gröna & blommande kvistar. Större buketter och arrangemang gör vi på beställning.

På sommaren gör vi sommarbuketter samt buntar till butiken och har öppet självplocket

35661020871_96f4ff32d5_b.jpg
Sommarbukett från Fiddekulla
DSC_2255.jpg
Luktärtsbukett (med vårtbitare) :-)