En liten plantskola där alla våra plantor “föds”

Under våren har plantskolan öppet. Vi odlar allting själva (från frö eller stickling) på hållbart och vis utan gifter eller konstgödning.

 
DSC_6774-liten.jpg

Fiddekulla plantskola

Det var här allting började! I vårt lilla tunnelväxthus våren 2016.

När Lovisa var färdigutbildad på Capellagården tyckte hon det var dags att starta eget och följa sin passion för odling!

Cilla hängde på och tillsammans driver vi nu upp många olika sorters plantor på ett småskaligt och hållbart vis i våra tre växthus.

Våra plantor finns till försäljning från påsk till omkring augusti.

Se mer om vårt sortiment här nedanför.

 
 
Kryddplantor

Kryddplantor

Vi har många olika sorters kryddplantor, både klassiker och ovanliga sorter. Bland annat flera sorters timjan, curryört, oregano, persilja, koriander, basilika, mynta, libbsticka, rosmarin, citronverbena, citronmeliss mm.
 

IMG_3862 copy.jpg

Bärplantor

Vi har krukade jordgubbar, smultron, vinbär, krusbär, vinbärskrusbär, bärtry och vindruvor i olika storlekar och sorter. Alla plantor är framtagna av oss i plantskolan. Mer frukt och bärplantor kommer att förökas upp!

Blomplantor

Blomplantor

Här finns både ettåriga sommarblommor och perenna skönheter så som isop, lavendel, blåklint, dahlia, solhatt, cosmos, daggkåpa, bolltistel, stormhatt. Vi har även en liten avdelning med goda, ätbara blommor.
 

DSC_1898.jpg

Odlingslådor / Pallkragar

Vi säljer lokaltillverkade pallkragar från Vissefjärda i två storlekar. Det går att välja mellan helt obehandlad, linoljad eller linoljad med mörkt pigment.

  • Normalstor 120 x 80 cm

  • Liten 80 x 60 cm

Grönsaksplantor

Grönsaksplantor

Vi driver upp många sorters grönsaker här. Bland annat sallat, många sorters kål, bönor, gurka, tomat, chili, paprika, pumpa, squash, och sockerärtor med mycket mera.
 

presentkort.jpg

Presentkort

Det här är nog den perfekta presenten för en odlings-intresserad vän eller kollega. Vi har ett brett sortiment plantor och blommor och trädgårdspresenter i butiken. Presentkortet gäller för hela vårt sortiment. ❤