Den perfekta traktorn

den perfekta lilla traktorn för en småskalig blomsterbonde

den perfekta lilla traktorn för en småskalig blomsterbonde

I måndags hämtade vi hem vår älskade nya traktor, med jordfräs. Det är en liten, japansk traktor som paddlat omkring i vatten på ett risfält i Japan tidigare i sitt liv. Sen har hon fräst gräsmattor. Och nu är hon här och ska odla blommor ihop med oss!

Vi är överlyckliga för den här lilla, behändiga traktorn. Den är lätt på jorden men samtidigt så stark och väldigt smidig. En perfekt liten traktor till vårt lilla småbruk och snittblomsodling. Den går även in i vårt nya tunnelväxthus och kan fräsa bäddar snabbare än vad vi någonsin kunnat göra med våra tidigare redskap och maskiner. Den här traktorn och fräsen kommer spara oss så mycket tid på våren, spara våra kroppar det hårda slitet och även vara snällare mot jorden än de två andra stora, tunga traktorerna vi har på gården.

Vi ser fram emot att lära känna och ta hand om den här trevliga lilla traktorn!

Trevligt nationaldagsfirande på Widebergs Trädgård samt artikel om oss i Kalmar läns tidning

En varm och underbar dag har spenderats på Widebergs Trädgård i Söderåkra. Tack till alla som var framme och pratade med oss & handlade av oss. Själv kom jag hem med massvis med vintagevaser från loppisen och en stor, ljuvlig klätterrosplanta! Jag köper alltid och gärna specifikt plantor på marknader, det är typ det roligaste jag vet. 

Hemma låg Kalmar läns tidning och väntade på oss! En fantastiskt fin artikel om vår snittblomsodling, trädgårdsbutik och våra höns (bland annat) finns i veckans nummer - och framsidan också, så otroligt gosigt att se! 

Jag vill bara nämna att det blev ett pyttelitet fel i artikeln angående min morfar (Cillas far, Sven). Han kommer inte från Fiddekulla, men han är född på andra sidan Vissefjärda, inte långt härifrån - men ändå. Hoppas inte det var förvirrande!

Har ni sett eller läst artikeln? Den finns att köpa hela veckan med massa andra trevliga reportage att läsa. 💚
Önskar er alla en trevlig kväll!

/Lovisa

6/6 Widebergs Trädgård (obs. stängt hemma i Fiddekulla)

Tiden går så tokigt fort nu. Och ranunklerna är i full blom. De tog över precis när tulpanerna sa hejdå för året.

Idag har jag två saker att säga. Den 6/6 på nationaldagen har vi stängt i plantskolan och butiken, för då är vi iväg på marknad. För andra året i rad deltar vi i nationaldagsfirande på Widebergs Trädgård. Vi har med oss lite plantor av olika slag och ser fram emot en lika underbar dag som vi fick förra året :-)

Jag vill också säga att det går fint att beställa ranunkel- & anemonbuketter nu framöver. De blommar och ser fantastiska ut.

Tack för att ni läser, och ha en fortsatt fin vecka! Hörs snart igen!
/ Lovisa

Frilandstulpaner från Fiddekulla

DSC_0688.jpg

Nu är våra frilandstulpaner mogna och vi fyller kylrummet allteftersom de mognar ute på åkern. Där lagrar vi dem på lök. Nu är alltså högsäsong för frilandsodlade tulpaner. Vi gör buntar och buketter till helgerna, och även blomsterarbeten på beställning.

Hör av er till oss om ni vill ha blomsterarrangemang eller en bukett med det finaste i säsong just nu.