Vårjobb, vårblommor och byggprojekt, veckan innan öppning!

Våriris ‘Harmony’

lysande hasselhängen och en nymålad grind

Vi har haft ett par riktigt fina dagar i plantskolan nu inför öppning. Lite härliga vårtecken har vi fått se här, bland annat att vår hund Ponyo ligger ute och njuter i solen. Och alla små vårlökar som helt plötsligt står i blom och glatt hejar på en när man går förbi! (Ja det känns som de gör det). Solstrålarna ger energi och vi har satt igång alla möjliga vårprojekt.

Dessa soliga bilder från plantskoleområdet visar bland annat våra nya grindar som vi målat i soligt guldockra linoljefärg. Nils behöver en ny jacka (eller kanske bara tvätta den han har på sig) och hasselns hängen lyser i motljuset.

Häromdagen fick vi leverans av bärplantor. Massor av fina hallon, bärtry, jordgubbar, amerikanska blåbär, vindruvor, björnbär, vinbär och mer. Jag blev så sugen på att odla mer bär nu också. Samma dag åt vi smulpaj som Cilla hade bakat med egenodlade hallon och björnbär från frysen. Otroligt gott!

Bärplantorna har fått nya snickrade plantbord, och Nils håller på och jobbar på ett bevattningssystem till plantskolan. Skönt att få underlättat med bevattningen här, speciellt under torra, varma sommardagar.

I ett kommande inlägg vill jag dela mer om det nya fikaområdet vi jobbar på just nu. Nils har snickrat en halvpergola som vår galna honungsros ska få vila och hänga på, och rabatterna under ska jag plantera imorgon och i helgen. Det kommer bli fint, med buxbom och måbär bland annat!