Höstfilm & en hyllning till stenmurarna

Godmorgon! Nu blir mornarna svalare och djuren lite hungrigare. Här vill jag dela en liten film från en härlig höstmorgon.

Den här hösten är nog en av de vackraste jag har upplevt här. Färgerna har varit så klara och vackra och jag har velat fota och filma allting samtidigt. Vissa år känns det som allt det vackra ‘går över’ så snabbt under hösten. Ihop med att vi fick en så tidig första frost så försöker jag njuta av allt annat som är extra mycket just nu. Och en sak kom jag på nu när jag ser dessa bilder. Vi har så många stenmurar som skapar fina rum här i Fiddekulla! Så precis här nedanför kommer en liten hyllning till dem i form av bilder.

Vi uppskattar verkligen våra stenmurar häromkring och tänker och pratar ofta om människorna som en gång byggde dem. Vilket slit och vilket jobb! Vi sympatiserar med dem på så många plan. Även om vår odlingsjord här fortfarande är full med sten så har människorna som brukade jorden här innan oss trots allt gjort det tyngsta arbetet och plockat upp oändliga mängder sten…

Det är vi så tacksamma för. Nu ligger stenarna så fint lagda i mer eller mindre raka rader, murar som gränsar av väg, åker och rum.

DSC_1315.jpg
DSC_1313.jpg
DSC_1294.jpg
DSC_1310.jpg
DSC_1068.jpg