Sår små frön & planterar små plantor...

red DSC_3113.jpg

Sår små frön

& planterar små plantor...

Idag är det påskdagen och jag står i tunnelväxthuset och sår små frön. Det snöar för fullt utanför, och det känns inte ett dugg som vår! Haha! Det känns lite lustigt, men här står jag ändå och sår blåklint, rosenskära, jungfrun i det gröna och massvis med lejongap av olika sorter. Detta odlar vi till vår snittblomsodling samt även lite till plantskolan. 

Mycket mer står på att-så-listan och att-göra-listan just nu. Många fler frön ska sås, plantor ska skolas om och bäddar ska prepareras inför utplantering. Allting tyder egentligen på att det är vår! Så man får inte låta sig luras av vädret i år... :-)

red DSC_3149.jpg

Här kommer ett gäng bilder från veckan som varit. I dagarna har jag planterat och krukat upp dahliaknölar och pionplantor samt lite blandade perenner. Dessa ska sedan planteras ut när det blir mildare (frostfritt) ute. Nu står de i tunneln så länge, och där håller vi frostfritt. I vita glasväxthuset har ranunklerna planterats ut. De ska skördas till snitt - men först ska de hållas vid liv! Det är kallt på nätterna, men ranunkler är rätt tåliga och tål lite frost (bara inte för mycket).

Den här premiärveckan av öppet i trädgårdsbutiken har varit fantastiskt rolig. Det har varit stundvis fullt upp och vi har verkligen trivts med att ha en liten affär här i Fiddekulla. Tack för all respons och alla härliga pratstunder! Det är så roligt att göra detta och veta att det är uppskattat. 

Glad påsk och fortsättning!
Önskar Lovisa