Arbete på blomsteråkern

DSC_4352.jpg

Arbete på åkern

en härlig vårdag på blomsteråkern!

Vår blomsteråker har inte odlats på rätt många år. Här har varit vall och hästhage sålänge jag kan minnas.. Så nu har vi en del att ta tag i. En jordanalys visade att det fanns en enorm kalkbrist. En sådan brist att ingenting tydligen skulle kunna växa/trivas här egentligen. Så nu har vi kalkat! Vi hoppas bara behöva göra det den här gången, och kanske en gång till. Att få igång den organiska aktiviteten i jorden känns viktigast av allt just nu. Lyckas vi bara odla jorden på ett hållbart sätt så kommer jorden att frigöra kalk på ett naturligt vis - hoppas vi. Vi ser fram emot att få liv i den här jorden och åkerbiten igen!

Jorden på åkern är sandig och på vissa ställen nästan rent grus. Väldränerat och näringsfattigt. Här får vi gödsla och hoppas att blommorna och grönsakerna ska trivas.

En blank yta, dags att odla upp!