Högsommar och blomsteråkern börjar få färg

Det är nu högsommar och värmen har varit här! Det märks så tydligt på blommorna ute på åkern, för nu börjar det äntligen blomma så smått där ute! Det är alltid lite segt i början, men när det väl börjar blomma så kommer det fortsätta och ge mer färg och blommor för var dag som går och fram till frosten kommer.

Jag brukar säga att allt är så sent i år, och visst är det det. Men allt är egentligen rätt lagom i fas ändå. Blommorna på åkern vill vi egentligen helst ha i full blom till augusti och inte tidigare - för det är i augusti vi vill öppna självplocket! I juli är det generellt rätt litet intresse för blommor och trädgård. Då är det ju semestertider och man vill helst vara på stranden, eller? Från augusti ser vi iallafall fram emot hela månaden ut och hela september och några dagar in i oktober med självplock, förhoppningsvis. Jag kommer såklart skriva här när vi öppnar självplocket för säsongen! :)

Just nu är det dock mest grönt ute på åkern, så att öppna självplocket nu hade gjort så många besökare besvikna tror jag. Så vi väntar tills vi har rejält med plockbara stjälkar istället för att riskera att få slut på blommor på en dag. Just nu drunknar vi i meddelanden och frågor kring när självplocket öppnar - och vi hoppas alltså kunna öppna det i slutet av juli/början på augusti. Det är planen! Jag hoppas ni är lika pepp som vi, det känns som det!

Blomsterbuntarna den här veckan kommer innehålla en blandning av dessa vackra blommor i säsong från åkern - och några till!

Den här veckan har vi öppet precis som vanligt i plantskolan och trädgårdsbutiken. Vi har fyllt på med nya stora perenner, och de är så fina! Vi har bland annat flera sorters höstanemon, röda solhattar, alunrot, fina phlox, jätteverbena och järnört i underbar full blom. De är båda så vackra i kruka!

Den här helgen har vi också buketter till salu uppe i kassan. Vi kommer ha två olika storlekar, liten (135kr) och mellan (195kr). Stora buketter binder vi på beställning och de kostar från 250kr och uppåt beroende på storlek. Här i inlägget är lite bilder från veckans ingredienser i buketterna som vi kommer ha. Det blir mycket cosmos, lejongap, några av de första dahliorna och lite grönt.

DSC05269.jpg