Planering på snittblomsåkern

DSC_5845.jpg

Mäter ut odlingsytan

på snittblomsåkern

Nu har vi mätt upp vår odlingsyta av snittblommor för 2018. På friland blir det 22 bäddar på 1,2x6 meter på friland samt 4 stycken 16 meter långa 1,2m breda bäddar i tunnelväxthus för lite känsliga blommor. Kan ni se det framför er? Det är rätt mycket! Men inte hela åkern. Resten av åkern kommer vi att så vall på samt gröngödsla, gröngödsla och gröngödsla!

Vi har rätt sandig jord här, på vissa ställen lite grusig. Så det är väldränerande, vilket passar många blommor.

Tänk om Nils famn med stängselpinnar vore en hel famn med blommor?

Snittblomsåkern

Lek och mätning av havreåkern.

Sen har vi ju en liten åkerbit till, den som vi kallar havreåkern. Här kommer vi ha potatis, bondbönor och pumpor i år. Samt gröngödsling såklart för att förbättra strukturen och odlingsförutsättningarna + kväva ogräset.