Vad som händer just nu

Nu är vi inne i mars. Ute ser det ut som julafton varje dag, men det märks ändå att våren är på väg. Ljuset är tillbaka och hur underbart är inte det? Vi jobbar vidare med våra plantor, Cilla och jag, och bär ut allt som bäras ut kan (till plantskolan/växthuset). Penséer, luktärter, ranunkler till snitt och kvistar på drivning börjar nu fylla växthuset. Tulpanerna växer och ser jättefina ut. Jag vågar lova att det luktar ljuvligt av grönska här inne! Det fuktiga, milda klimatet gör växthuset till en jättehärlig arbetsplats just nu. Jag kan inte komma på en enda sak som känns jobbig just nu, det är rätt underbart ärligt talat.

1 2 DSC_0824 (2).jpg

Vad som händer

just nu hos Fiddekulla Trädgård...

Inne i våra förklutiveringsrum har vi krydd- grönsaksplantor på gång. Chili, paprika, aubergine, selleri och ja.. Mycket mycket mer. De första små busk- och ampeltomaterna är sådda. Perennerna gror. Till min stora lycka så gror och frodas flera riktigt fina trädgårdsriddarsporrar. Åh dessa ser jag fram emot att dela med världen! 

Och när vi då inte pysslar om våra små plantor så försöker vi finna små luckor att göra annat på, hemifrån. Häromdagen fann vi en sådan och smet iväg på en liten inköpsresa! Det blev en resa till Växjö och Alvesta, där vi inhandlade markduk och droppbevattning till vår snittblomsodling. Droppbevattningen kommer att hjälpa oss att odla många fina, friska, glada blommor och även spara mycket vatten. Det känns väldigt viktigt!

0 DSC_0606 (2).jpg

Vi har haft det fantastiskt vackert här i södra Småland den senaste månaden. Vilken vacker vinter vi haft! En riktigt drömvinter, om ni frågar mig. Jag hade nästan glömt vad det innebar att ha så här mycket snö i trädgården! Det har också ställt till det lite ibland, haha. Som när man måste ut och peta undan den tunga snön från tunnelväxthustaket. Eller bara skotta överlag. Det är tungt på vintern, men också väldigt mysigt och vackert ljust.

1 DSC_7793 (2).jpg

Så, när vädret varit som "värst" har vi varit inomhus och pysslat! Tur att man är en sån pysslare, för den här vår-vintern har bjudit på många fina pyssel-tillfällen. Vi gör egna saker till trädgårdsbutiken. Påskris pyntat med ulltussar, tovade ullhjärtan, ullägg. Allting med svensk ull såklart. Cilla stickar raggsockor och jag karvar stämplar av olika slag samt skriver skyltar och annan information till butiken och plantskolan. Det är bra att passa på med det här nu, då det ändå är inneväder som gäller. 

DSC_1255 (2).jpg

Vi smygöppnar upp trädgårdsbutiken på lördag den 24:e mars! Sen har vi öppet inför påsk, se våra öppettider vettja