Långhelg i plantskolan

DSC02607.jpg

Långhelg i plantskolan

Hejdå tulpaner, hej nya tider!

Nu är självplocket av tulpaner slut och stängt för säsongen. Mycket är överblommat, regn- & hagelskadat och färdigt för året. Vi kommer spara de sista som knopparna till egna buketter och försäljning här mm. Anemonerna tar så sakta över efter tulpanerna och kommer vara fina i veckans buketter ihop med vildplockat grönt och lite blandat från våra odlingar.

Plantskolan är full med plantor av alla slag nu. Vi har ettåriga sommarblommor för rabatt och kruka, tomatplantor, luktärtsplantor, perenner av alla möjliga slag, kryddor, grönsaksplantor mm.

Vi har möblerat om lite i plantskolan för att försöka få lite roligare rumskänsla där nere. Det blev också mycket mer bordsutrymme att fylla med plantor, vilket vi nu gjort. Här finns svenskodlade kvalitetsperenner och våra egenodlade plantor i en fin blandning. Här nere finns också provodlingen vi bedriver för Nelson Garden. Där kan man titta och inspireras av alla vårblommande blomsterlökar som vi planterat i detta område. Både tulpaner och annat som blomstrande allium, narcisser och vackra smålökar. Ännu blommar tulpanerna vackert här ute, men de sjunger snart på sista versen. Hela den här helgen finns mycket vackert kvar att se där dock.

Häggen i blom hälsar alltid så vackert alla välkomna till gården. Vi önskar en fin vecka och välkomnar er alla denna vackra vecka