Nytt i plantskolan och en film från vardagen på gården

DSC03965.jpg

De sista dagarna i maj

Nytt i plantskolan vecka 22 & en film från vardagen på gården

Hej alla! Nu börjar det faktiskt likna vid riktig sommar, åtminstone vissa varma dagar. Frostnätterna ser ut att vara borta för säsongen och vi har börjat med utplanteringen på åkern. Dahliorna blev först ut. Vi ser fram emot ännu en fin tid med självplock där ute på blomsteråkern i juli och under hela sensommaren fram till frosten.

Men nu är det högsäsong för plantor och vi får fylla på borden med nya plantor varje vecka i år. De flesta av er har säkert märkt eller hört att det är ett riktigt uppsving i trädgårdsbranschen just nu i dessa tider. Många planerar att vara hemma i sommar och det är många som vill spendera sin sommar i sin trädgård. Vi är glada att kunna hjälpa till med era trädgårdsdrömmar och förse er med bra plantmaterial. Att bara gå runt lite hos oss kan kanske också ge lite inspiration. Vi har börjat ordna fram lite mysiga fikaplatser hos oss nu, för alla våra långväga besökare (alla får såklart sätta sig här, även de från närområdet). Om man vill ta med sig fika och picknick så har vi flera platser att sätta sig vid nu. Vi har tyvärr ingen försäljning av fika här. Däremot finns ju äppelmust i butiken, likaså ekologisk glass och lite fairtrade choklad och fruktsnacks.

Vi har fått leveranser med ännu mer kvalitetsperenner från Skåne den här veckan. Många saker har kommit upp på borden som varit efterfrågade. Anisört, höstsilverax, jätteverbena och nejlikrot ‘Mai Tai’, stäppsalvia mm. I plantskolan inne i växthuset kan ni även finna våra egenodlade tomatplantor och en hel del annat vackert och gott för trädgården och köksträdgården.

På borden uppe vid/utanför trädgårdsbutiken är det uppfyllt med svenskodlade sommarblommor. Bland annat klassiker som pelargoner, pensépelargoner, tvillingblomma, femtunga, grusnejlika, petunia (dubbel och enkel), million bells, stjärnöga, margueriter, och mer. Mycket vackert för krukplanteringarna.

Försommarevent och mors dag med 122:an

Under lördagen och söndagen (30-31 maj) har föreningen 122:an den årliga försommarrundan. Då har många av medlemmarna gemensamt öppet i sina butiker, caféer och ateljéer. Det är många kreativa platser att besöka och handla hos. 122:an är en förening där medlemmarna är kreativa företagare på landsbygden med fokus på lantliv, design och ganska mycket trädgård också. Kolla gärna in hemsidan och läs om de olika medlemmarna! Broschyr finns att hämta hos alla medlemmar, inklusive oss.

Välkomna till oss på besök i veckan! Vi har öppet som vanligt, se öppettiderna här nedanför i inlägget. Men först vill jag också dela en video jag klippte ihop från de här sista dagarna i maj. Här ser man bland annat lite av bygget ute i hagen/skogen (nya fikaplatsen) och en hel del hundmys och lite av de där sista tulpanerna. Kolla gärna in min youtube-kanal för att se mer av dessa små filmer (och i framtiden eventuellt även längre videor från gården, vardagen här i odlingen och lite trädgårdstips och massa blomsterglädje.)


DSC03885.jpg

Öppettider v. 22

Måndag: stängt
Tisdag: stängt
Onsdag: stängt
Torsdag: 14-18
Fredag: 14-18
Lördag: 11-15
Söndag: 11-15