Planteringstider och sensommarblomster v.35!

DSC07732.jpg
DSC07785.jpg

Hej från ett blött Fiddekulla! Äntligen fick vi ordentliga regnskurar som vi längtat efter! Nu är vi igång för fullt i självplock-säsongen och har haft en otroligt fin tid med många besök i odlingen. Varje dag har vi fullt upp och försöker lära oss hur vi bäst hanterar denna högsäsong! Men vi lär oss, och vi är så tacksamma för att så många väljer att köra en bit extra för att besöka oss i år. Tack till er alla!

Varje vecka fyller vi på med plantor, både i säsong som passar bra för plantering i kruka (just nu kryssbollar i olika storlekar och astrar, prydnadsgräs mm) men även flera vagnar med underbara perenner från Skåne får vi hem varje vecka. Just nu är det mycket solhattar, höstanemoner, oktoberastrar, alunrot, höstflox, riddarsporrar och mycket mer. Vi försöker ha ett lagom stort men noga utvalt och bra sortiment av just perenner!

Denna vecka är det jättebra planteringsväder, och egentligen hela säsongen nu fram till vintern. Under hösten rotar sig plantorna bra tack vare den fuktiga jorden, högre luftfuktigheten och lägre temperaturerna. Hösten är den bästa tiden att plantera perenner på, för då behöver man inte vara med och vattna så mycket som man annars behöver under vår/sommar. Vi kan varmt rekommendera att höstplantera, eller iallafall våga prova.

 
DSC08666.jpg

Hemmabakat fika från öland

Denna självplockssäsong 2020 erbjuder vi lite enkel fika från det lilla hembageriet Sandås Trädgård på Öland.

Marianne som bakar använder mycket ekologiska råvaror och ofta gammaldags öländskt vete i bakverken. Det finns packade småkakor i 3- eller 6-pack samt muffins (choklad eller bärsmak).

Allt ätbart vi har i butiken är såklart förpackat hygieniskt i cellofan och gjort för att plocka på sig inne och sedan betala ute i utekassan.

I butiken finns även kaffe och te, fruktdrycker, must och eko-glass från Pipers Glace.

 

Som jag nämnde ovanför så är säsongen för självplock i full fart just nu. Varje vecka har vi öppet för självplock nu, fram till slutet på september (tror vi). Se våra öppettider här. Det som plockas allra mest på åkern är såklart dahliorna, favoritblommorna! Det kan vi verkligen förstå, för de är så maffiga och fantastiska helt enkelt.

Det har gått väldigt bra med vårt nya system med självplocket i år. En av oss står ute på åkern och ger tips, förklarar hur man gör och hjälper till att packa in och väga blommorna. Efter blommorna vägts så går man upp med en lapp till kassan och betalar. Vi har fått se så många vackra buketter och smockfulla hinkar med blomster. Det är inspirerande, och vi älskar att dela den här glädjen att få plocka sina egna blommor med er.

Nu ser vi fram emot en lång fin höst, bra, växlande väder och härliga trädgårdsprojekt!

DSC07076.jpg
DSC06798.jpg

Självplock & öppettider

På vår sida om öppettider finns även längre ner ett parti där vi tipsar om fler besöksmål, affärer, mat- & fikaställen nära oss. Kolla gärna in där, via länken