Lökmarknad i ladugården

Hej alla! Nu är det vecka 37 och det känns verkligen att hösten är på väg! Denna vecka har vi förutom självplock och fortsatt planteringsvecka-special en del nytt på gång på gården, och här tänkte jag dela lite om årets blomsterlökförsäljning. Äntligen!

På torsdag när vi öppnar kommer man kunna köpa blomsterlök här. Vi har öppnat upp och inrett en liten mini-marknad inne i ladugården, med långa bord fulla med blomsterlök för vårblomning. Det är mycket tulpaner, men även narcisser, krokus, amaryllis, kungsängsliljor, klockliljor, våriris, allium och mer. De stora lökarna till bland annat tulpaner, påskliljor och allium kommer vi ha ett styckpris på och man får plocka själv i påsar. Smålökar som krokus har vi packat i påsar som man köper färdigpackat.

Vi reserverar inga specifika lökar, utan det är först till kvarn som gäller. Varmt välkomna att botanisera! :)

Även Nelson Gardens två nyheter bland Lovely-Match kombinationerna som vi valt ut i samarbete med dem finns att köpa här. Den ena kombinationen heter “Iris & Friends” och innehåller våriris, krokus och proslinshyacint. En fin mix för kruka exempelvis. Den andra kombinationen heter “Hearts of Gold” och innehåller tulpan, narciss och balkansippa. Det är jag (Lovisa) som fotograferat bilderna till förpackningarna på de två nya kombinationerna. Något jag är väldigt stolt över, så kolla jättegärna in dem! ♥

Förutom lökmarknad så kommer vi fortsätta denna vecka med att uppmärksamma Stora planteringsveckan, och ge 20% rabatt på perenner även denna vecka. Jag hoppas ni hittar något ni vill plantera och börja hela nästa trädgårdsår redan nu. Nu är den bästa tiden att sätta igång trädgårdsåret 2021!

En sista sak jag vill säga är att vi bestämt oss för att hålla ett litet gäng kranskurser här i höst (och kanske vinter). Jag håller på att publicera infon om höstkurserna nu i dagarna, och den borde ligga uppe nu om någon dag!